Terugblik ‘EHBO aan boord’

Op zaterdag 4 mei jl. werd een ‘EHBO aan boord’ dag georganiseerd onder leiding van BHV docent Albert. Onze leden Karen en Olaf hadden hiertoe initiatief genomen. Waarvoor veel dank!

Het was een leerzame dag waarbij diverse onderwerpen aan bod kwamen en tevens werd er met elkaar geoefend. Het betrof o.a.  reanimeren, het uitzetten en reageren op een Mayday bericht, SAR operaties, verbinden van wonden en breuken, gebruik van een reddingsvlot, omgang/toedekken van slachtoffers, gebruik van AED, man over boord, gebruik van (licht)signalen, blussen van branden etc.

Ook werd goed voor de innerlijke mens gezorgd, samen genoten we van een heerlijke lunch.

Kortom deze dag was een echte aanrader!

Mocht je nog EHBO middelen nodig hebben voor aan boord, kijk dan eens op: www.bhvvoordeelwinkel.nl

Groeten,

Esther

Blauwe Hap 13 april 2019

Het seizoen is gestart en dus tijd voor de eerste activiteit: een Blauwe Hap. In de ochtend werd de tent in record tempo door de werkploeg opgezet. Veel dank hier voor mensen! De tent bleek niet geheel overbodig want brrr, april doet inderdaad wat ie wil.

Chefkok Marcel was een paar weken eerder al aan de slag gegaan met potten en pannen want een Blauwe Hap vergt veel aan voorbereiding. Veel leden hadden zich opgegeven en genoten van deze overheerlijke maaltijd.

De kou mocht de pret niet drukken. Er was immers nog een geheim wapen dat werd ingezet: gluhwein!

Bedankt voor jullie inzet en gezelligheid.

Activiteitenprogramma 2019

Beste leden,

Hieronder treffen jullie de data van de activiteiten 2019 aan.

• Zondag 10 maart winteractiviteit te ‘s-Hertogenbosch
  • Zaterdag 13 april vanaf 16.00 uur, Blauwe Hap
  • Zaterdag 22 juni vanaf 17.00 uur, Midzomernacht BBQ
  • Zaterdag 20 juli vanaf 16.00 uur, Haring happen
  • 7 & 8 september verenigingsweekend naar ……..?
  • Zaterdag 5 oktober vanaf 17.00 uur, Mosselmaaltijd

Voorafgaand aan een activiteit ontvangen alle leden een mail met informatie.

We zien uit naar een actief en gezellig vaarseizoen.

Hartelijke groeten,

Marcel, Paula en Esther